Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]
[...] 20g na każdy posiłek. Dobierając produkty do diety, wybierajmy w miarę możliwości te o jak najniższym poziomie przetworzenia. Z produktów białkowych będą to głównie mięsa, jaja, ryby oraz nabiał. Z produktów węglowodanowych kasze, ryże, płatki owsiane, ryżowe, jaglane, ziemniaki oraz owoce i warzywa. Z produktów tłuszczowych będą to orzechy, [...]
[...] która Ci wyjdzie, rozłożonej na przynajmniej 5 posiłków. Niech to będą wartościowe źródła makroskładników a nie jakieś serki, jogurciki, owoce i inne badziewie. Chude mięso, jaja, chudy twaróg, do tego ryż/brązowy makaron/kasza, zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej lniany lub ryżowy, tran. Sporo warzyw. Przez pierwszy tydzień czy dwa [...]
[...] która Ci wyjdzie, rozłożonej na przynajmniej 5 posiłków. Niech to będą wartościowe źródła makroskładników a nie jakieś serki, jogurciki, owoce i inne badziewie. Chude mięso, jaja, chudy twaróg, do tego ryż/brązowy makaron/kasza, zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej lniany lub ryżowy, tran. Sporo warzyw. Przez pierwszy tydzień czy dwa [...]
Wyliczyłem sobie już zapotrzebowanie i wyszło mi 2860 kcal :) Ułożyłem kawałek diety , resztę zrobię później , wiem ze jest fatalna , ale pierwszy raz coś takiego robię xD Śniadanie 6.40 2 Jaja kurze całe -242 kcal Płatki czekoladowe z mlekiem - nie wiem jakie to ma wartości II Śniadanie 10-11 ( w szkole ) Chleb baltonowski - 246 kcal Jakaś szynka [...]
[...] wyjdzie uloz diete pod to zapo. (wklej ja tutaj do ewentualnych poprawek) Nie wiem ile wyjdzie Ci kalorii ale radze abys przyjal np 2.5 g/kg bialka (chude mieso / ryby / jaja / ewentualnie chudy ser) 1.2 g/kg tlusczu (oczywiscie zdrowe tluszcze maja byc) i reszta zapo. z weglowodanow zlozonych Poprzez glodzenie aby wieksza krzywde [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] następujące menu: Śniadanie: Pół grejpfruta, zaplanuj również czarną kawę zbożową lub herbatę Nasza podpowiedź: Używaj słodziku zamiast cukru ! Lunch: Pół grejpfruta, dwa jaja na twardo, sałatka pomidorowa z sosem (Vinegar, cytryna, zioła) kromka chleba tostowego na ciepło, bez tłuszczu ! Obiad: Pół grejpfruta, 4-6 plasterków szynki z indyka [...]
[...] ważna jest potreningowa porcja białka, a w tym przypadku najwygodniej postawić na szejka z odżywki białkowej. Najlepszymi źródłami białka są: chude mięsa, ryby, chude sery, jaja, nasiona roślin strączkowych, no i oczywiście różnego rodzaju odżywki białkowe. Na początek w zupełności wystarczy odżywka typu WPC Po drugie, oprócz budulca jakim [...]
[...] 20g na każdy posiłek. Dobierając produkty do diety, wybierajmy w miarę możliwości te o jak najniższym poziomie przetworzenia. Z produktów białkowych będą to głównie mięsa, jaja, ryby oraz nabiał. Z produktów węglowodanowych kasze, ryże, płatki owsiane, ryżowe, jaglane, ziemniaki oraz owoce i warzywa. Z produktów tłuszczowych będą to orzechy, [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Zahęcałbym na poniższy podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Węglowodany powinny stanowić 100g, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów jakie powinieneś [...]
[...] odejmując kolejne kalorie (kolejne 200 kcal) lub dodaj więcej aktywności fizycznej. Zmień sposób odżywiania, włącz do diety zdrowe produkty, lepszej jakości, chude białko, jaja, ryby, węglowodany złożone. Zanim zaczniesz układać swój jadłospis dietetyczny, zajrzyj do artykułu Dawida, w którym znajdziesz pomocne wskazówki w tematyce zdrowego [...]
[...] podzielił, zaczęcam skorzystanie z poniższego schematu: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
hej. 200 nie tak trudno dostarczyć, sam jem podobną ilość. Przykładowo rozkładasz 200 na 5-6 posiłków co 3 godziny. Może to wyglądać mniej więcej tak: 9:00 4 jaja kurze 26g, 50g twarogu 9 g = 35 g, niewielkie ilości też masz w pieczywie pełnoziarnistym i orzechach jeżeli takowe uwzględniasz w śniadaniu 12:00 200g mintaja 33g, 150g łososia, [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]